2010. március 19., péntek

Adrian Mole- újra :o)

Múlt héten az újdonságok keresgetése közben Donald McCaig: Rhett Butler c. könyvére akadtam rá.
A napokban pedig az új Adrian Mole naplóra. :o) Egyszerűen imádom!
Emlékszem Szombatonként adták az M1-en (vagy Vasárnap? Hm. Hétvégén az tuti!), én pedig az ágyban kucorogtam, többnyire tömtem a fejemet és néztem-nevettem-néztem/nevettem. :o) Egyszerűen imádtam!
Könyvben viszont úgy 19-20 évesen estem neki az első résznek, majd csak úgy faltam az addig megjelenteket. Egyszerűen letehetetlen, zseniális, IMÁDOM!
És most itt az újabb. Muszáj lesz beszereznem jövő hónapban. ;o)

Április 2. szerda
A születésnapom.
Harmincöt éves lettem. Most már hivatalosan is középkorú vagyok. Újabb lépés a fogínysorvadás, a tolókocsi és a halál felé.

Adrian Mole harmincnégy és háromnegyed éves, kis híján hivatalosan is középkorú, amikor Mr. Blair bejelenti a Parlamentben, hogy Irak tömegpusztító fegyverei negyvenöt percen belül bevethetők, és elérhetik akár Ciprust is. Mole, aki egy könyvesboltban dolgozik eladóként, hirtelen elhatározással egy menő kis lakást vásárol a szép nevű Patkány-rakparton. Ezzel pénzügyi helyzete végképp katasztrofálissá válik, és ugyanakkor megkezdődik hosszú harca egy szokatlanul agresszív hattyúval, aki történetesen a szomszédja.

Adrian közben még mindig folyamatosan aggódik. Aggódik, hogy a korral egyre közelebb kerül a fogínysorvadás, a tolókocsi és a halál felé; hogy nem kapja vissza a ciprusi nyaralásra befizetett előleget; hogy el kell vennie a csúnyácska Marigold Flowerst; és hogy nem talál díszvendéget az általa vezetett írói csoport karácsonyi vacsorájára.

4 megjegyzés:

  1. Jajj, nekem is nagy kedvencem. Nem tudod, h a korábbiakat honnan tudnám megszerezni e-könyv formában? (sajna kizárt, h mostanában Hazamenjek, így a valódi könyvvásárlás, kölcsönzés is)

    VálaszTörlés
  2. :o( Próbáltam rákeresni, de nem találtam.
    Hátha más esetleg tud.

    VálaszTörlés
  3. érdekes h én ezt olvastam először...most próbálom beszerezni az összes részt majd nekiállni időrendben elolvasni:)

    VálaszTörlés
  4. A lényegen így sem változtat, hogy zseniális. :o)

    VálaszTörlés