2010. március 25., csütörtök

P.C.Cast + Kristin Cast: Elárulva


"... Ne feledd, hogy a sötétség nem egyenlő a gonosszal, mint ahogy a világosság sem jelent mindig jót!"


Van valami ezekben a vámpíros történetekben, amik mostanában vonzanak és szerencsére sorban adják is ki az ilyen könyveket, hogy csillapítani tudjam a szomjamat. ;o)

Az első ilyen témájú könyvet kb. 3 éve olvastam, Elizabeth Kostovától A történészt, ami nagyon-nagyon tetszett. Ennek hatására vettem a kezembe Bram Stoker Drakuláját, ami viszont annyira nem nyerte már el a tetszésemet. És jó ideig ennyi is volt.
Aztán jött a Twilight és vitt mindent, nem volt megállás.
Viszont van számomra egy úgynevezett "vámpírhármas", az Evermore, az Evernight, és Az éjszaka Háza sorozat, aminek az első része a Megjelölve volt, amik nekem valahogy összefolynak. Még akkor is, ha az Evermore nem is vámpíros.

Az Éjszaka Háza sorozat amolyan Harry Potter vámpírosban.
Kollégium, egy "kiválasztott", jóbarátok, ellenség, és persze a harc.
Csak éppen egy 8-9 éves gyerkőcnek tuti nem adnám a kezébe, főleg nem olvasva a könyv végén a részletet a 3. kötetből. Ez már tényleg ifjúsági irodalom, néhol kicsit túlfűtött, nem éppen olyan, mint a régi csíkos vagy pöttyös könyvek voltak. ;o)

Na de a könyvről.
Most egy kicsit össze vagyok zavarodva, képzavar a köbön, olyan fordulat volt benne, hogy totál nem vagyok most képben, de ez kellet is, már nagyon várom, hogy olvashassam A kiválasztottat.

Az Éjszaka Háza lényege, hogy vámpírok nem úgy lesznek az emberekből, hogy megharapják őket, hanem úgy, hogy a Nyomkövető megjelöli őket, aztán be kell költözniük a vámpírjelöltek kollégiumába, Az Éjszaka Házába.
Zoey is így kerül az iskolába, szerez magának pár igaz barátot, megismeri az ellenséget (aki lehet nem is ellenség most már?), van egy kis lájtosabb harc, majd ő lesz a Sötétség Lányainak és Fiainak a vezetője. Na és persze szerelmes lesz, ki másba, mint az iskola legdögösebb vámpírjelöltjébe. ;o) (Igen, összejönnek.)
Ez volt az első kötet.
Ebben a részben pedig fordulatok a négyzeten. ;o) Aki barátnak tűnik, igazából ellenség, aki meg ellenségnek tűnt, tán még sem az? Újabb harc, újabb győzelem, izgalmasabban, fordulatosabban, és jól lezárva, mert tiszta lázban égek, hogy most mi is a helyzet. ;o)
Szóval jó volt, jobb, mint az első rész, remélem a 3. sem fog csalódást okozni. ;o)

"Zoey Redbird egyre jobban megszokja a vámpírjelöltek nem éppen hétköznapi életét, és úgy érzi, végre sikerült beilleszkednie, barátokra lelnie. Megválasztják a Sötétség Lányainak vezetőjévé, ráadásul a szerelmi élete is egyenesbe kerül, hiszen az iskola leghelyesebb pasijával, Erikkel jár. Az Éjszaka Háza felett azonban sötét viharfellegek gyülekeznek, és egyszer csak bekövetkezik az, amitől mindenki rettegett: holtan találnak egy fiút a városban, és minden jel arra mutat, hogy egy vámpír végzett vele. Rendőrök bukkannak fel az Éjszaka Házában, és Zoey hamarosan a gyanúsítottak között találja magát. Vajon ki akarja rá terelni a gyanút? Segítségre van szüksége, ám akkor történik valami, ami alapjaiban rengeti meg a világba vetett hitét, és már nem tudja, kiben bízhat meg és kiben nem, ki a barát és ki az ellenség..."



Betrayed címmel 2007-ben jelent meg angolul a második kötet, magyarul 2009-ben.
A sorozat 7. kötete Burned címmel angolul, előre láthatólag 2010. áprilisában fog megjelenni.
forrás: wikipédia
Az Éjszaka háza hivatalos magyar oldala: http://azejszakahaza.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése