2011. január 8., szombat

Kifestő és foglalkoztató füzetek a Manó Könyvektől

Egy újabb foglalkoztató füzet sorozatot mutatnék be nektek, amik a Manó Könyvek gondozásában jelentek meg.

Magyarországon élünk, magyarok vagyunk, de nem csak a nyelvünket és a történelmünket kell ismernünk, hanem az országunkat is. Ezek a foglalkoztató füzetek nagyon jól előkészíthetik a gyerekeknek a későbbi földrajz tanulmányaikat, megalapozhatják a történelem órákon tanultakat is, és megismertethetik kis országunkat ill. Erdélyt velük.
Nagyon jól vannak felépítve, a kicsik érdeklődési körének megfelelően. Nincs bennük sok száraz anyag, pont annyi, amennyivel fel tudják kelteni a figyelmüket.
Mindegyik füzetben, mindegyik látnivalónál van egy kis játék/feladat, egy rövid kis Tudtad-e? okosság, ill. egy egész oldalas kifestő egy kis történelmi aláfestéssel.
Nagyon tetszett, nagyon jól vannak felépítve és szerintem remek szórakozás lehet lehetőségek szerint, fel is keresni a füzetben szereplő látnivalókat, hogy élőben is láthassa őket a gyerkőc.

A sorozatban ezek a részek kaphatóak:

"Kifestő és foglalkoztató kiadványunk segítségével meghívunk egy képzeletbeli körutazásra Magyarországon, hogy megismerjük hazánk szebbnél-szebb nevezetességeit. Olyan színes a paletta, hogy rögtön kedvet kapunk kiszínezni a gyönyörű fekete-fehér rajzokat, és elgondolkodunk a velük kapcsolatos érdekes ismereteken, rejtvényeken, feladatokon.
A játékos kirándulásba bevonhatjuk családtagjainkat, barátainkat is, hiszen ebben a füzetben különböző korú és érdeklődésű emberek egytől-egyig megtalálhatják a számukra legérdekesebb feladatokat."

"Hét látnivalót választottunk ki, de Budapest ennek sokszorosát kínálja. Olyan színes a paletta, hogy rögtön kedvet kapunk kiszínezni a fekete-fehér rajzokat, és elgondolkodunk a velük kapcsolatos érdekes ismereteken és feladatokon."







"Kifestő- és foglalkoztató füzetünk segítségével meghívjuk olvasóinkat egy képzeletbeli utazásra a Balaton körül, hogy megismerjük a ,,magyar tenger" legérdekesebb nevezetességeit.
Hét látnivalót választottunk ki, de a gyönyörű táj ennek sokszorosát kínálja. Olyan színes a paletta, hogy rögtön kedvet kapunk kiszínezni a fekete-fehér rajzokat, és elgondolkodunk a velük kapcsolatos érdekes ismereteken és feladatokon."


",,Tündérkert", így nevezte Erdélyt Móricz Zsigmond, és valóban varázslatos vidék! 14 látnivalót választottunk ki a megszámlálhatatlanul sok közül. A paletta olyan színes, hogy rögtön kedvet kapunk kiszínezni a fekete-fehér rajzokat, és elgondolkodunk a velük kapcsolatos érdekes ismereteken és feladatokon."





A gyermekeinknek az egész világ egy hatalmas kaland. Minden újdonság nekik és a mi feladatunk, hogy ezeket megmutassuk nekik. Ehhez a hatalmas kalandhoz pedig jó kis segítőtársak lehetnek ezek a kifestő és foglalkoztató füzetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése