2011. augusztus 31., szerda

A nővérem húga- film

"Sara és Brian élete örökre megváltozik, amikor kiderül, hogy a kétéves kislányuk leukémiás. A szülők sajátos utat választanak a reménytelen helyzetben, Jesse és Kate mellé egy harmadik gyereket nemzenek, hogy őt majd donorként felhasználhassák Kate gyógyítására. Kate és kishúga szorosabban kötődik egymáshoz, mint a legtöbb lánytestvér, hiszen Kate-nek az élete függ Annától. Sara még az ügyvédi karrierjét is otthagyja, hogy a lányai mellett legyen, ugyanakkor megfeledkezik a kisfiáról. Egy idő után Anna megelégeli a helyzetet. A tizenegy éves kislány ügyvédet fogad, és kezdetét veszi Amerika legkülönösebb pere."

Tegnap fejeztem be Jodi Picoult azonos című regényét és amint tudtam, azonnal meg is néztem a filmet.
Az édesanyát Cameron Diaz, Annát Abigail Breslin (nem jut eszembe melyik filmben láttam már a lányt, de rettentően ismerős), Katet Sofia Vassilieva, Anna ügyvédjét pedig Alec Baldwin játszotta. Kifogásom a szereplők ellen különösebben nincs, bár szerintem Sara szerepére C. Diaz nem épp a legmegfelelőbb volt és az ügyvéd sem az 50-es Baldwinra emlékeztetett a könyvben.

Mondhatni hű a film a regényhez, de a vége teljesen más lett meglepő módon. Meg is döbbentem, ekkora átírásra nem számítottam és csak halkan jegyzem meg, de én a könyvben is így fejeztem volna be.
Továbbá teljesen kimaradtak Jesse "problémái" és Julia, a jogi gyám egyáltalán nem szerepelt a történetben, így Cambellt se ismerhettük meg annyira.
A filmben Anna 11 éves, a könyvben 13 és egyáltalán nem olyan magabiztos, mint a vásznon. Továbbá a filmben Katet jobban megismerjük, hangsúlyosabb szerepet kap. Míg a könyv inkább Annaról szól, a filmben Kate van a középpontban. Mindenesetre látva, még inkább sokkolóbb az egész történet, én szinte végig bőgtem.



Amerikai filmdráma.
106 perc
2009-ben kezdték el vetíteni.

Megjelenés: My sister's keeper (2005.)/A nővérem húga (2011. Athenaeum Kiadó- 3. kiadás)
Oldalszám: 371
Ára: 2990

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése