2011. december 3., szombat

Könyvajánló: A piramis gyermekei

1986-ban jelent meg Lőrincz L. László A föld alatti piramis c. regénye. Bár annyira nem voltam elájulva a történettől, ettől függetlenül nagyon megmaradt bennem, ami annak is köszönhető, hogy a párom kedvenc könyve az írótól.
Nem rég pedig megjelent a folytatása, A piramis gyermekei.


"A titokzatos "angyal" nem hagyja, hogy régi ismerősünk, Samuel Nelson magánzsaru halálra igya magát Mexikóban; a halott házvezetőnő darabokra töri Mr. Holland egyiptomi gyűjteményét; Tracy kihalássza a mezítelen Junót a tengerből; többen azt hiszik, hogy Szethy visszatért a Vörös Nap világából; Szilágyi professzor és Nelson összegyűjtik a régi csapatot, hogy Egyiptomba utazzanak megkeresni a "mentőcsónakot", amiről Imu újabban előkerült felirata beszél. Lőrincz L. László nagysikerű A föld alatti piramis című regényének folytatása, A piramis gyermekei újabb titkokat tár fel abból a világból, amelyben a szkarabeusz még félelmetes fegyver volt, és Imu egy távoli világ küldötteként a Földre érkezett."



 Az új kötet megjelenése alkalmából pedig újra kiadták az első részt is.

"Samuel Nelson New York-i magándetektív megbízást kap, hogy kutasson fel egy eltűnt személyt, akiről csak egy csecsemőkori fénykép áll rendelkezésre. Nelsont még az sem keseríti el, hogy a megbízó a maffia embere, és megbízásának komolyságát egy lefűrészelt csövű puskával támasztja alá. A magándetektív nyomozni kezd az eltűnt ifjú után, s egyre hihetetlenebb kalandokba bonyolódik. Megtudja, hogy Peter Szilágyi, a San Antonió-i egyetem professzora ásatást vezetett a múmiák földjén, hogy megtalálja a titokzatos föld alatti piramist. A regény egyesíti magában a science fiction fordulatosságát a krimik izgalmával. Lehetséges-e, hogy az elmúlt évszázadokban idegen világból érkezett űrhajósok szerepet játszottak az emberiség történetében? A föld alatti piramis kutatóinak szemében lehetségesnek tűnik.."

Lőrincz L. László 1939-ben született. Ifjúsági regények, sci-fik és kalandregények fűződnek a nevéhez. Több, mint 100 története jelent meg 1972 óta, a novellákkal együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése