2012. június 24., vasárnap

Heti összefoglaló (3.)

Amikről a héten írtam ... 



 

Elkezdődött a hét ...

Musing Mondays- Kérdezz! Felelek!
Megmondom őszintén, az e heti kérdés olyan távol áll tőlem, hogy igazán hozzászólni se tudok. De ha érdekel titeket, itt van MizB bejegyzése.

Top10 Tuesday- Leg-leg-leg (12.)
Mi is az a Top10 Tuesday?: a kitalálója The Broke and the Bookish blog, a lényege pedig az, hogy minden Kedden, megadott kritérium szerint egy Top10-es listát kell összeállítani. Majd a közzé tett bejegyzésedet linkelni az ötletet adó blog aktuális bejegyzéséhez.
 
Top10 könyv, amit el szeretnél olvasni a nyár folyamán.
A tavasz kezdetével már volt egy ilyen tavaszi lista, hát nem nagyon jött össze. ☺ 10 könyvből csak 4-et olvastam végül el, de íme akkor a nyári, hátha:
  1. Nalini Singh: Angyalkard- Angyali vadász 4.
  2. Kelley Armstrong: The Awekening- Az ébredés
  3. Carolly Erickson: Josephine
  4. David Safier: Jézus szeret engem
  5. Susan Elizabeth Phillips: Mindent a szerelemért
  6. Danielle Trussoni: Angelology- Az átok
  7. George R. R. Martin: Trónok harca
  8. Diane Setterfield: A tizenharmadik történet
  9. Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok
  10. Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda

 

És folytatódott ...

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem ez a hét nagyon gyorsan elrepült. Még csak most volt, hogy írtam a rovat második bejegyzését, erre tessék, újra hétvége van. 
Igazából semmi extra nem történt. Voltam könyvtárban, kaptam recenziós könyveket, de ezekről majd írok A postás mindig kétszer csengetben, a hónap elején.
Sikerült megírnom az elmaradt két bejegyzésemet -már olvashattátok is őket- és sikerült úgy ahogy az olvasásba is visszarázódni. Bár ebben sokat segített az is, hogy nagyon jó könyvekhez volt szerencsém a héten.

Amiket a héten olvastam ...

Mint terveztem is, a Megbűvölve után Az ember könyvének láttam neki. Nem szeretnék a bejegyzés előtt sokat elárulni arról, hogy mennyire tetszett avagy sem, de azt azért megsúgom nektek, hogy 2 és fél nap alatt befaltam és ez a mostani helyzetemben szerintem nagyon gyors volt. ;o) A többit tegyétek hozzá képzeletben, de hamarosan jövök a bejegyzéssel.
Aztán a Soullessnek álltam neki és első pillanattól kezdve szerelem volt. Ebben a könyvben aztán minden benne van. Péntek reggel fejeztem be, szóval ezt is olyan 2 és fél nap alatt végeztem ki.

Jelenleg párhuzamosan két könyvet olvasok. Ezt úgy képzeljétek el, hogy az egyik van a nappaliban, a másik a hálószobában és ahol épp olvasni tudok, azt folytatom. Illetve az kerül be a táskámba, ami épp kézre esik. ;o)
A Pokoli csók egy nagyon kis könnyed novellás kötet. Igazán nem tudom eldönteni, hogy tetszik avagy sem, elég vegyesek az érzéseim. Van olyan történet benne, ami határozottan tetszik, de van olyan is, ami elég gyenguska.
A Kristálytemplom pedig egy skandináv krimi. Ebben a nagy melegben már az jól esik, ahogy a fejemben végigfut a "skandináv" szó és felrémlik előttem egy hűvösebb skandináv táj. ☺ Igaz, hogy az elején tartok, de jónak tűnik határozottan.

Milyen jó kis akciót láttam?

Nem olyan hű de nagy akció, de azért 25% nem olyan rossz. ;oP Engem nagyon érdekel ez a könyv, már csak azért is, mert az írónő előző regénye a Nefertiti is tetszett.
Eredeti ára: 3990
"Ki ne hallott volna Madame Tussaud-ról, akinek világhírű londoni panoptikumában manapság turisták milliói fordulnak meg? És ki hallott már Marie Grosholtzról, a svájci származású, ambiciózus fiatal nőről, aki az 1700-as évek végén Párizsban élt? Pedig a két személy egy és ugyanaz. A tehetséges Marie nagybátyjától tanulja meg a viaszszobor-készítés minden titkát. A család panoptikumot tart fenn Párizsban, és a népszerű intézménybe csak úgy özönlenek a látogatók, hiszen ez nem afféle múzeum: itt mindig az aktuális események főszereplőit láthatják viszont, viaszból megformázva. Eseményekben pedig ez idő tájt nincs hiány. Franciaországot éhínség sújtja, a királyi családot mind hevesebb gyűlölet övezi, és rövidesen kitör a forradalom. Marie-nak, aki nem csupán a királyi családdal áll közvetlen kapcsolatban, de a forradalmi vezetők többségét, köztük Robespierre-t, Marat-t, Desmoulins-t, Lafayette-et is jól ismeri, ügyesen kell lavíroznia a napról napra változó politikai helyzetben. Fejek hullanak, tombol a terror, az emberi élet mit sem ér. A véres leszámolások közepette Marie is megalkuvásokra kényszerül, ám eljön a perc, amikor szembeszáll a kegyetlen hatalommal - és csak a szerencsén múlik, hogy ez a döntése nem a guillotine alá juttatja, hanem végül is a híres Madame Tussaud-vá teszi.
Michelle Moran fiatal kaliforniai író történelmi regények szerzőjeként vált népszerűvé, történetei számos nyelven olvashatók."
Bookline- 2.993 Ft

 

Egy kis blogstatisztika

  • A legolvasottabb bejegyzés a héten A Szent Johanna gimi 2. része volt.
  • Kimondottan érdekes keresőkifejezés nem volt a héten a blogra, bár látszik, hogy itt a jó idő, mert a top10-ben benne volt a "nagy hohoho horgász" és skandináv krimikre is kerestek rá.

 

És mik a tervek jövő hétre?

A héten olvasott 2 könyvről jó lenne megírni a bejegyzést és persze olvasás-olvasás. ;o) Továbbá az Alkotóműhellyel is jönni fogok újra.
 


*kép forrása (csak mert valamiért nem tudtam alá írni):  http://favim.com/image/263687/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése