2012. szeptember 28., péntek

Letye-petye-lepetye 12.

Októberi várható megjelenések


A hónap legelején jelenik meg a Pioneer Books gondozásában A sziget. Hazudnék ha azt mondanám, hogy a fülszöveg keltette fel az érdeklődésemet, mert egyáltalán nem, a borító annál inkább.
Várható megjelenés: okt. 1.
Kiadja: Pionner Books
Oldalszám: 400
Ára: 2990
"Azt hitték, ez az a hely, ahol semmi sem forgathatja fel az életüket.
A Tate családnak generációk óta van nyaralója a vadregényes szigeten, Tuckernuckon. Több mint egy évtizede üresen áll, de most Birdie szeretne egy hetet együtt tölteni Chess-szel, mielőtt a lánya hozzámegy Michael Morganhez. Aztán megtörténik az elképzelhetetlen: a tökéletes Chess (gyönyörű, gazdag, jól nevelt, sikeres gasztrorovat-szerkesztő) szakít a hasonlóan tökéletes vőlegényével. Aztán otthagyja az állását és a New York-i lakását - mindezt magyarázat nélkül. Majd a helyzet tovább bonyolódik, amikor Michael hegymászás közben meghal, és Chess önmagát hibáztatja a történtekért.
Birdie meghívja fiatalabb lányát, Tate-et (a csinos és naiv komputerzsenit) és a saját bohém kurátor húgát (akinek híres szobrász férje évekkel korábban öngyilkos lett), hogy csatlakozzon hozzájuk júliusra a szigetre, és hármuk egyesített erejével átsegítsék Chesst a lelki válságon.
Az ellátásukról az egykori gondnokuk fia, Barrett Lee gondoskodik, hiszen a szigeten se meleg víz, se telefon, se komp. A jóképű fiatalember mindig is Chesshez vonzódott, ám most felébreszti a Tate-ben lánykora óta szunnyadó szerelmet.
Bármennyire is háborítatlan a sziget, a négy nő élete újabb és újabb fordulatokat hoz: Tate és bimbózó kapcsolata Barrett-tel, India és az akadémiáján festőhallgató Lula Simpson viszonya, Birdie, akit meglep a volt férje hirtelen feltámadt gyengédsége, és végül Chess, aki a naplójában felfedi minden titkát, a szomorú szakítását a normális élettel és Michael halálát."

Karen White könyvének a fülszövege annál inkább megmozgatta a fantáziámat. Egyszerre számítok egy megindító, ugyanakkor vidám történetre is, egy kis romantikával fűszerezve.
Várható megjelenés: okt. 16.
Kiadja: Alexandra Kiadó
Oldalszám: 448
Ára: 2999
"A húszéves Cassie Madison elhagyja szülővárosát, a Georgia állambeli Waltont, és soha többé nem akar visszatérni. Ám amikor egy családi tragédia hazaszólítja, szakítania kell New York-i életével, hogy szembenézzen mindazzal, amit egykor maga mögött hagyott...
Cassie mindent elkövet annak érdekében, hogy új életet kezdjen New Yorkban: beleveti magát a munkába, és levetkőzi déli akcentusát. Ám egy késő éjszakai telefonhívás felszínre hozza mindazt, amit megpróbált elfelejteni. Nem beszélt a húgával, Harriettel, amióta a testvére elcsábította a vőlegényét, és hozzáment feleségül. Most azonban Harriet azzal a hírrel jelentkezik, hogy az apjuk haldoklik.
Cassie hazaindul, és az egyetlen dolog, amely még az édesapja halálánál is jobban megrémiszti, a találkozás Harriettel és a családjával, amely akár az övé is lehetne. Ám képtelen ellenállni az unokahúgai és az unokaöccse szeretetének, ahogy annak is, hogy otthonának tekintse a városkát, ahol az emberek egymás hogyléte felől érdeklődnek, és a kérdésükre valóban őszinte választ várnak. Miközben meg kell küzdenie egy elfelejtett baráthoz fűződő egyre meglepőbb kapcsolatával és a családot fenyegető tragédiával, Cassie rádöbben: önmagunk elől nem menekülhetünk el, és az otthonunkat nem törölhetjük ki a szívünkből."

Emma Donoghue neve ismerős lehet nektek is A szoba c. története miatt. Először azt hittem, hogy rosszul rémlik az írónő neve, amikor megláttam ezt a könyvet -valahogy nem illik bele a képbe-, de érdekesnek tűnik ez is. Tán nem lesz olyan megindító és elgondolkodtató, aztán végül ki tudja?
Várható megjelenés: okt. 25.
Kiadja: Alexandra Kiadó
Oldalszám: 480
Ára: 2999
"A tizennégy éves Mary Saunders a 18. századi londoni szegények vigasztalan életét éli, ám rettenetesen sóvárog egy jobb élet és az azzal járó pompa után. Egy vörös szalag olyannyira megigézi, hogy áruba bocsátja érte egyetlen vagyonát: a testét. Prostituáltként London nyomorúságos negyedébe kerül, s kitanulja az ősi mesterséget. Végül mégis úgy dönt, felhagy bűnös életmódjával, és szolgálólányként falura költözik. A becsvágyó, tekintélyellenes Mary azonban nem tud szabadulni sötét vágyaitól, és keserűen gyűlöl mindenkit, aki birtokában van a jobb életet jelképező finom holmiknak. Szabadság iránti vágyáról sem képes lemondani, s mindez együtt baljós végzetet ígér..."

És hogy a krimi kedvelők is találjanak csemegét maguknak, íme egy ígéretes krimi.
Várható megjelenés: okt. 1.
Kiadja: Alexandra Kiadó
Oldalszám: 336
Ára: 2999
"A tizenhat éves Shelley szülei elválnak, s ő az édesanyjával egy félreeső vidéki házba költözik. Mindketten súlyos traumán vannak túl: az anya minden erejével igyekszik talpra állni a válás után, s ráadásul szembesülnie kell azzal is, hogy érzékeny, befelé forduló lányát kegyetlenül bántalmazták az iskolatársai. Anya és lánya félénkek, visszahúzódóak és engedelmesek - született áldozatok, vagyis Shelley kifejezésével: kisegerek. Járt utaktól messze eső házukban igyekeznek mindent újrakezdeni, s kis időre nyugalomra is lelnek. A törékeny béke azonban hirtelen szilánkokra robban, amikor egy éjszaka Shelley arra ébred, hogy az egyik lépcsőfok megnyikordul. Valaki betört a házba, s a két nő élete egyik pillanatról a másikra vérfagyasztó rémálommá válik."

A gyerekeknek pedig. ... Az én Gyerkőcöm tuti odáig lesz ezért a könyvért, amennyire vonat mániás. :o)
Várható megjelenés: okt. 30.
Kiadja: Scolar Kiadó
Oldalszám: 16
Ára: 2450
"A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete a vasúti közlekedéssel, a különféle vonattípusokkal és a pályaudvarokkal ismerteti meg az apróságokat. Megtudhatják belőle, hogyan kell tájékozódni a pályaudvaron, hol kell jegyet váltani, hová írják ki, hogy melyik vágányról indul a vonatunk, mivel foglalkozik a kalauz, mi az az IC, hogyan irányítják a vonatokat, mi történik a teherpályaudvaron."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése