2012. október 27., szombat

Jillian Lauren: A szultán háremében

Eredeti címe: Some Girls (2010.)
Itthon megjelent: Kelly Kiadó (2010.)
Oldalszám: 297
Ára: 2980
Forrás: saját
"Amikor Jill felszáll a Brunei Szultánságba induló repülőgépre, nincsenek illúziói: nagyjából tisztában van vele, mit várnak tőle azok, akik a szultán által rendezett partikra keresnek a világ minden tájáról csinos hölgyeket szórakoztatásra. Az alig 18 éves lány, aki eddig call girlként, vetkőzőtáncosként, pornószínésznőként dolgozott New Yorkban, úgy érzi, felragyogott a szerencsecsillaga: megváltozik az élete, világot lát és meggazdagodik.
Kezdeti naivitása ellenére Jill hamar felismeri, milyen álnok és kegyetlen küzdelem folyik a lányok között a szultán öccsének kegyeiért. A kemény vetélkedés hátterében az áll, hogy a győzelemmel talán egy korona is elnyerhető. Itt nincsenek barátságok, nincs sajnálat, nincsenek szabályok: lépj át minden feltételezésen, lépd át az összes láthatatlan hierarchiát, keltsd fel a mindent elsöprő szerelmet, és a világ mostohalányából hercegnővé lépsz elő. Rút kiskacsából hattyúvá válsz, a herceg egyetlen bólintására.

Jill is ringbe száll. Előbb csak a versenyszellem fűti, le akarja győzni a többieket, hogy megbosszulja gonoszságukat. Azután gyökeret ver benne a hatalom megszerzésének vágya, végül mindent elhomályosít a férfi iránti szerelem. Bármit megtenne, csak a királyi kedvencek vékonyka kötelén táncolhasson tovább...

Időbe telik, mire felébred, és megfogalmazódik benne az elszakadás gondolata: elég a megalázásokból, az értelmetlen küzdelemből, a rémálmokból. Amíg egyre csak a hercegre várt, élete kiürült, értéktelenné és tartalmatlanná vált. Elindul hát, hogy megkeresse elveszített önmagát. Nincsenek illúziói: hosszú út elé néz, mire a háremből hazatalál…
"



Ez a könyv lényegében azóta érdekelt, hogy először megpillantottam a Kelly Kiadó oldalán, de odáig sose jutottam el, hogy a vásárlások alkalmából ki is válasszam a kosaramba.
Nem titkolom, hogy érdekelnek a "luxusprostis" történetek. Azt igazán nem tudom megmondani, hogy miért is, mert egyszerre vagyok kíváncsi a miértekre, magára a történetre és a pikánsabb jelenetekre. Végül a Könyvudvar oldalán rátaláltam pár száz forintért és ennyiért már nem hagytam ott.

Nem mondhatom azt, hogy csalódott vagyok, de nem is volt nagy szám a könyv. 2980 Ft-ért tuti nem venném meg, de 6-700 Ft-ot megért azért.
Lényegében azt kaptam, amire számítottam, sőt akár pozitív is lehet, hogy nem volt vulgáris, egész jól össze volt rakva, meg volt fogalmazva, csak a történet volt haláli unalmas.

A főszereplő a 18 éves Jill (mivel önéletrajzi ihletésű a könyv, így maga a szerző). Színészpalánta, aki esténként bárokban táncol, majd mint a derült égből villámcsapásként jön egy ajánlat, Brunei-be repülhet, hogy ott az egyik herceget szórakoztassa. Sokáig nem gondolkodik, repülőre pattan.
Több lány harcol a herceg kegyeiért, ugyanis 4 feleség van neki engedélyezve és egy hely még szabad. Próbálnak a lányok mindent bedobni, végül Jillre is felfigyel a herceg. A fiatal lány megismeri a mérhetetlen gazdagságot, de egy idő után érezni kezdi, hogy számára mindez kevés.
Néhol visszaemlékszik a múltjára, a nevelőszüleire, a gyerekkorára, mintha ezzel akarná megmagyarázni a tetteit és a későbbi döntését. ...

Nincsenek igazán erotikus jelenetek, az egész olyan, mintha egy behúzott függöny mögött játszódnának az ágyjelenetek 1-2 mondatban és ennyi. Maga a hárem sincs olyan érzékletesen ábrázolva, igazán egy közepes történet és ennyi. Elolvassa az ember, de nem hagy benne maradandó nyomot.
A borító viszont nagy szép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése