2012. november 15., csütörtök

Ma-Ling Lee: A legfiatalabb madám

Eredeti címe: The Education of
a Very Young Madam (2008.)
Kiadja: Kelly Kiadó (2010.)
Oldalszám:  Ára: 2980
Forrás:saját
"Provokatív beszámoló a világ legősibb foglalkozásának legújabb kori alakulásáról, tele szaftos részletekkel.
A Koreában született, de örökbefogadás útján Amerikába került Ma-Ling Lee még csak tizennégy éves, amikor kellemes connecticuti kertvárosi otthona után a csillogó, de törvényen kívüli "eszkortiparban" találja magát. Sztriptíztáncosnők, stricik és prostituáltak fogadják be magukhoz, hamar megtanulja a kemény utcai élet csínját-bínját. Szerencséjére veleszületett érzéke van a marketinghez és az üzleti élethez, így tizenhat évesen megnyitja az első saját bordélyházát.
Húszéves kora előtt már a drogbiznisz nagyágyúi között forog, alig néhány esztendővel később több mint napi húszezer dollárt keres.
Ma-Ling a maga szókimondó, őszinte stílusában az illegális vállalkozások nehézségeiről is mesél, nem csak az előnyeikről. Az ügyfelek felháborító vagy humoros fétisein túl, szót ejt a pénztelenségről és a magányról. Nem szépítve az igazságon, arról is ír, hogy mennyire nehéz elviselni, amikor az ember barátait legyőzi a drogfüggőség.
Miután a rendőrség bezáratja a bordélyházát, rájön, hogy itt az ideje az internet kínálta névtelenség kihasználásának. Megvásárolja az első netes címjegyzékét, kibérel egy offshore szervert, és megcélozza a hatalmas, középosztálybeli réteget." 



Mit is írjak erről a könyvről? ...
Mivel nem nagyon tudok mit, így kezdem inkább azzal, hogy mire számítottam. A címből kiindulva egy fiatal madám történetére, bordélyházra, szaftos részletekre.
Mit kaptam? Egy unalmas, semmi extra, kicsit meseszerű történetet.

Elhiszem, hogy a szexipar kelendő árucikk. Elhiszem, hogy a prostituáltakra igény van a Világon. Elhiszem, hogy bár sok helyen a bordélyházak üzemeltetése tilos, mégis tuti, hogy vannak. Hiába büntetendő a futtatás, elég ha csak megnézitek az Expressz álláshirdetéseit, nem sokat kell majd visszaolvasnotok, hogy belefussatok ehhez kapcsolódó hirdetésekbe.
De akkor térjünk vissza a történetre. A fiatal madám megvolt? Igen. Van egy kezdetben tizenéves fiatal lány, aki kitalálja, hogy lányokat fog futtatni. Bordélyház? Az is megvolt, bár nem állandó jelleggel. Szaftos részletek? Ebben már van kivetnivaló. És miben meseszerű?
Kezdjük a madám korával. Tizenéves. Most őszintén, melyik 20-on, 30 éves prostituált hagyja, hogy egy tizenéves mondja meg neki a frankót? Mondjuk az is igaz, hogy a pénz beszél. ... De nekem ez akkor is kicsit fura. Arról nem is szólva, hogy fiatalon valaki ekkora veszélyt vállal és bírja a felelősséget? Ugyanakkor az is igaz, hogy már eleve azok a tizenévesek akik a testükből élnek meg, biztos jobban állnak a veszély témaköréhez, mint a hétköznapi velük egykorú lányok.
Amivel a legnagyobb problémám volt, hogy ez a lány a semmiből hozza össze tizenévesen a vállalkozását, ami szépen is megy neki. Aztán többször a padlóról újrakezdi és mindig a csúcson köt ki. Ennyire kelendő ez az ipar?
Nem viccből mondom, de aki hasonló célt tűzött ki maga elé, mint ez a bizonyos madám, az olvassa el a könyvet, lehet, hogy sok okosságot, tanácsot fog találni benne, de amúgy kerüljétek el, mert csak fecsérelitek vele az időtöket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése