2013. december 6., péntek

Margóra: Cassandra Clare- Az angyal

A Margóra kimondottan rövid szöszös bejegyzés! Nem tartalmaz bemutatást, hosszabb értékelést, csak pár soros véleményt.

Pokoli szerkezetek trilógia #1

Konkrétan már nem emlékszem arra, hogy ki, vagy épp kinek az értékelése vett rá arra, hogy feltegyem ezt a könyvet a Várólista csökkentéses listámra, de így utólag visszagondolva nagy hálával tartozom neki -legyen az akárki is-, mert biza eléggé bejött. Igaz, voltak mélypontjaink, de összességében elnyerte a tetszésemet.

Mint ahogy a Tündérkrónikák 3. részénél már írtam, novembert mutatott a naptár, és már csak 2 könyvvel voltam lemaradva az esemény teljesítéséhez, így nem lacafacáztam, elmentem a könyvtárba és választottam két könyvet a listámról. Legutoljára, 12.-ként, ennek kezdtem neki.

Már az első oldalaktól kezdve magával sodort a történet. Tetszett, hogy egy alternatív múltban vagyunk, hogy nem csak fantasztikus kütyüket ismerhetünk meg, hanem vannak vámpírok, árnyvadászok, stb., hogy a Csontvárosban már megismert szereplőket most jobban megismerhetjük, ugyanakkor jött újabb, aki az olvasó szívéhez nőhet.

A cselekmény olvasmányos, izgalmas, akciódús volt, leheletnyi romantikával. A karakterek szépen ki voltak dolgozva, a világkép jól felépítve, összerakva, problémám ilyen téren nem lehetett a történettel. Ennek ellenére egy idő után mégis azon kaptam magamat, hogy lassan csúszik. A kezdeti lelkesedésem odalett. Már nem vártam, hogy esténként folytathassam az olvasását, sőt, ide-oda tologattam, hogy "majd folytatom". Végül eljutottam odáig, hogy csak azért vesekedtem neki, hogy az eseményt teljesíteni tudjam.
Kellett jó pár oldal, amíg újra ráhangolódtam, akkor viszont újra végem lett, újra magával sodort. A probléma csak az volt, hogy mire ezt újra éreztem, már vége is lett a kötetnek. :o)

Egy biztos (na jó, inkább kettő):
1. nagyon örülök, hogy elolvastam ezt a könyvet
2. tuti, hogy folytatni fogom a trilógiát ;o)
__________________
Eredeti címe: Clockwork Angel (2010.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2012.)
Oldalszám: 442
Sorozat:Pokoli szerkezetek trilógia #1
Ára: 2999
Értékelésem:
12/12

6 megjegyzés:

  1. Már nem tudom mikor volt, de amikor felfedeztem ezt a könyvet nagyon megtetszett nekem. Szép a borítója ... stb. De nagyon vegyesek a kritikák. Sőt volt aki egészen negatív volt vele kapcsolatban. Így én is kihagytam ... valahogy nem vett rá a lélek, hogy elolvassam. :-(

    VálaszTörlés
  2. Én beleszerettem a borítójába. Amúgy is el akartam olvasni, de amikor először megláttam a borítót, akkor már tudtam, hogy ez a könyv kell nekem.:D És bár imádom az árnyvadászokat, ez az előzménysorozat mégsem annyira jött be(az utolsót még nem olvastam). Valószínűleg azért, mert az események nem úgy alakultak, ahogy azt én szerettem volna.:D

    VálaszTörlés
  3. @mayertimi: Pedig nem rossz, de YA. Szóval ennek a keretein belül várjál tőle bármit is.

    VálaszTörlés
  4. @Johanna.: Nekem a Csontváros is bejött, bár csak az első 3 kötetet olvastam, ha jól rémlik. Összehasonlítani a kettőt nem tudom, mert a másik sorozatot rég olvastam már, az emlékek így megkoptak. :o)

    VálaszTörlés
  5. Nincs bajom az ifjúsági irodalommal, ha jó. De nagyon ritkán találok olyat ami nekem is nagy kedvenc lesz.
    Egyébként Csontváros, Hamuváros, Üvegvárost imádtam. Itt pihennek a polcomon :-)
    De állítólag ez az új sorozat hasonló csak más nevekkel :-D Bár tényleg nem tudom mi az igazság, nem olvastam. Ha egyszer rászánom magam akkor nyilatkozom róla, hogy igaz vagy sem :-)))

    VálaszTörlés
  6. @mayertimi: Igen, ez a sorozat amolyan előzménye a Csontvárosnak, szóval majdnem ugyanazok a szereplők vannak itt is. :o)

    VálaszTörlés