2017. november 16., csütörtök

Irina Reyn: A ​cári hitves

Olvastam: szep.28.- okt.8.

Kiadta: I.P.C. (2016.)
Oldalszám: 346
Forrás: saját
Értékelésem: 3
Nagy Katalin nem az a történelmi személyiség, akinek az élete annyira érdekelne, de ennek ellenére mégis nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre. Leginkább az izgatott, hogy Irina Reyn hogyan tudta összehozni a múltat és a jelent a történetében, hogyan futnak majd össze a szálak.

A történet két szálon fut.
Az egyikben a múltban vagyunk, amikor Zsófia Auguszta Friderika anhalt-zerbsti hercegnő Oroszországba érkezik, mint a cárevics leendő felesége. Próbálja magát megszerettetni Erzsébet cárnővel, az udvarral, mindenkivel, csak a házasság útjába ne gördülhessen akadály és ne kelljen hazatérnie. Még az sem riasztja vissza, hogy láthatóan a leendő férjével valami nem stimmel, na meg érdeklődni se érdeklődik iránta. Aztán a házasság megköttetik, gyermeknek ad életet, a cárnő meghal, így a férje trónra lép, majd trónra kerül ő is, II. Katalin néven, később Nagy Katalinként emlegetve. 
A másik szál a jelenben játszódik. Tánya orosz származású, aki Amerikában él és becsüsként dolgozik egy aukciósházban. Egy napon új tárgy érkezik hozzájuk, méghozzá Nagy Katalin híres érdemrendje. Természetesen sokaknak fáj rá a foguk, de mindeközben Tánya egyetlen dologért küzd: a házasságáért. Próbálja megérteni, hogy az arisztokrata származású férje miért hagyta el.

Ha érdekel a teljes bejegyzés, akkor a folytatást olvasd el a Könyvfalók kulturális blogmagazin oldalán ITT. 😏

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése