2014. február 10., hétfő

Kiera Cass: Az Elit

A párválasztó #2


Nagyon kíváncsi voltam A párválasztó után a trilógia második részére, így nagyon örültem annak, amikor a könyvtár "Újdonságok" polcán megpillantottam. Gondolom mondanom sem kell, azonnal kaptam utána, és amint befejeztem az épp olvasott könyvemet, már neki is estem.

"A palotába 35 lány érkezett. Csak hatan maradtak.
A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el.
Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak - s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani..."

Bátran kijelenthetem, hogy az előző rész után nem csak a borítója fogott meg (továbbra is nagyon szép!), hanem maga a története is a trilógiának. Nem volt nagy szám, semmi extra, sőt, tudnék hibákat is felsorolni így utólag, de mégis kellemes, könnyed olvasmány volt. Ezekre számítottam Az Elit olvasása közben is.

Ebben a kötetben már kicsit jobban megismerhető az egész világkép. Persze sok még a homályos folt, de az írónő tán eddigre rájött, hogy jobban ki kéne építenie ezt is, és lassan nekiállt beleszőni a történetbe az ország múltját, és mindazt, ami oda vezetett, ahogy most élnek az emberek. Azért senki se számítson arra, hogy ezen a téren minden kérdésére választ kap majd, mert sok még a megválaszolatlan, de bízom abban, hogy mindenre választ fogunk majd kapni a befejező részben.

A szereplők tekintetében, Maxon érezhetően jobban kidolgozásra került, jobban megismerhetjük őt, és bizony több piros pont is jár neki. ;o) Nehéz lenne jelenleg döntenem Maxon és Aspen közt, ha America helyében lennék, mert bizony a herceg most bizonyította, hogy milyen fából is faragták, és pozitív értelemben. ;o)
Ami viszont egy kicsit fura volt számomra, hogy a történet elején az agyamra ment a szerelmi háromszög. Az első részben ez nem zavart, de most eléggé. Tudom, fentebb írtam, hogy America helyében én se tudnék jelenleg választani a két pasi közül, de nagyon zavart, hogy hol az egyikért volt oda, hol a másikért.

A történet továbbra is bejövős. Nem hibátlan, mert engem azért zavar, hogy sok mindent nem tudunk még a múltról, a szerelmi háromszög se nyerte el most már a tetszésemet annyira, de mindezektől függetlenül, jó kis trilógia ez. ;o) Könnyed, fiatalos, lehet falni. Eldönteni nem tudtam, hogy jobb-e, mint A párválasztó volt, mert volt amiben igen, másban nem, így kiegyeztem egy döntetlenben vele.
Kíváncsi vagyok a folytatásra, ami idén jön majd magyarul is.
_______________
Eredeti címe: The Elite (2013.)
Kiadta: GABO Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 356
Sorozat: A párválasztó #2
Kiera Cass: A párválasztó
Ára: 2990
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 

4 megjegyzés:

  1. 1 hete kezdtem olvasni az első részt, és nem tudom mi van velem (vagyis tudom, beteg vagyok) de nagyon nem akar csúszni. Engem valahogy nem akar magával ragadni ez a világ, remélem azért nem így fogok végig érezni.

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: Nem vagy ezzel egyedül, mert szerintem egy elég megosztó könyv. Ahogy nézegettem mások értékeléseit, vagy bejött az olvasóknak, vagy csalódottak voltak, szóval lényegében a két véglet szerepel az értékelésekben.
    Hol tartasz amúgy? Hátha utána felpörögnek az események. ;o)

    VálaszTörlés
  3. Hát ahhoz képest, hogy 1 hete olvasom, nagyon az elején. Még csak ott tartok, hogy indul a palotába, vagyis most búcsúzik a tömegtől, meg jönnek hozzá felkészíteni, hogy mi a dolga. Szóval még nagyon az elején. Máskor le sem tudok tenni egy könyvet, de ezt simán leteszem most és elfelejtem felkapni reggel ... mentségére legyen mondva, olyan migrénem van, és haldoklom több mint 1 hete, hogy lehet más könyvvel is így tennék ... :-(((

    VálaszTörlés
  4. @mayertimi: Az azért még eléggé az elején van, szóval van még remény. ;o)
    Én most ugyanígy vagyok a Drágám, tudatom veleddel. Nem is tudom mióta ülök már rajta, de egyszerűen nem csúszik, pedig dicsérik, de akkor sem.
    Migrént nagyon sajnálom. :o( Befolyásolják a frontok?

    VálaszTörlés