Follow Us @nikikonyvesem

A blogról

A Könyvesem 2010. február 26-án alakult át könyves bloggá az akkor 1 hónapja indult énblogomból. Előtte babablogot vezettem, de mivel azt abbahagytam, viszont az írást folytatni szerettem volna, így jött létre Az ajtóm. Nagyon hamar azon kaptam magamat, hogy a személyes bejegyzések helyett könyvekről írok, így február 26-án átalakult a blog könyvessé.
És hogy miért azajtom.blogspot.hu? Egy Coelho idézet miatt:

"Az embereknek meg kell érteniük, hogy senki sem játszik cinkelt lapokkal, egyszer nyerünk, másszor veszítünk. Ne várd, hogy visszakapj valamit, ne várd, hogy észrevegyék az erőfeszítéseidet, hogy felfedezzék a tehetségedet, hogy megértsék a szerelmedet. Minden egyes ciklust le kell zárni. Nem büszkeségből, nem azért, mert nem bírsz tovább harcolni, nem is gőgből, hanem egyszerűen azért, mert már nem része az életednek. Zárd be az ajtót, cserélj lemezt, takarítsd ki a házad, rázd ki a porrongyot. Felejtsd el azt, aki voltál, és legyél az, aki vagy."

Az indulása óta úgy érzem, hogy sokat változott az oldal és vele együtt én is. Mivel most elég mindenevő vagyok, így többnyire sikerül szinte minden műfajú könyvről írnom, de többnyire a szórakoztató irodalom, romantikus-erotikus és a gyermek- ill. ifjúsági regények berkein belül szoktam evezgetni.
Igyekszem az új, várható megjelenésekről, könyves hírekről, akciókról is tájékoztatni titeket, hisz ez a blog bár szórakozás, de a célja az, hogy felhívjam a figyelmeteket egy-egy könyvre. Nagyon jó érzés, amikor valaki visszatér és bekommenteli, hogy az én bejegyzésem hatására olvasta el az adott könyvet, tetszett avagy sem neki. :o)
Szeretek adaptációkat nézni, így azokról is írni szoktam, bár tény és való, hogy nem olyan sűrűn, mint igazán szeretném. Ha van szabadidőm, akkor inkább olvasok.

Találhatóak rendszeres rovatok is az oldalon, mint pl. a Kérdezz! Felelek! (mely rovat révén kérdezhettek tőlem, én pedig válaszolok), Kitekintő (itthon még meg nem jelent könyveket mutatok be), Várólistára (ezekben a bejegyzésekben olyan könyveket emelek ki, melyeket még nem olvastam, de szeretnék), Barangolás (olyan helyszínt, személyeket mutatok be ebben a kis rövid szöszben, mely valamiért kapcsolódik egy bizonyos olvasmányhoz), Ajánlj egy könyvet a figyelmembe! (ti ajánlotok, én pedig közzéteszem), havi összefoglalók és természetesen könyves beszerzésekről szóló posztok.
Valamint vannak nem rendszeresek is, mint a Letye-petye-lepetye (hazai és külföldi pletykák), Mi sül a sütőben? (receptek + könyvek, amikor gasztrobloggal kacérkodok), Mit olvasok most? (ezt magyarázni nem nagyon kell, a cím mindent elmond).

Kiadókkal is sikerült felvennem a kapcsolatot vagy vették fel ők velem, ez számomra nagyon jól eső dolog, így tőlük recenzióra kapott könyvekről is szoktam írni, nem csak saját vagy könyvtári példányokról. Illetve írók is kerestek már meg a kérdésükkel, hogy elolvasnám-e a munkájukat. Ha úgy érzem, hogy az adott történet nem áll tőlem messze, időm engedi, akkor örömmel vállalkozom ezekre a "feladatokra" is. Úgyhogy bátran fogadok megkereséseket EZEN az e-mail címen. :o)

Az Értékelés szerint menüpont alatt kategorizálva látjátok, hogy mely könyveket ajánlom a figyelmetekbe és melyeket inkább nem. Azt azért szeretném kiemelni, hogy mindig az adott könyv műfajának keretein belül értékelek. Nem veszem egy kalap alá pl. Dumast SEP-el.

Többnyire nem esek neki azonnal az elolvasott könyvről a bejegyzés megírásának, szoktam hagyni leülepedni magamban. Jegyzetelgetni, piszkozatolni szoktam, amiket aztán javítgatok, adok hozzá, veszek el belőle, majd amikor úgy érzem, hogy többet kihozni már nem tudok, akkor publikálom a bejegyzést. Így előfordulhat, hogy akár napokkal, hetekkel vagy akár 1-2 hónappal később írok egy könyvről, mint ahogy olvastam.

Hogy jelenleg mit olvasok, azt a molyos profilomnál láthatjátok, már ha nem felejtem el frissíteni. ;o)

Amikről pedig várhattok bejegyzéseket, nos, azoknak a könyveknek a képét az "Amikről hamarosan írni fogok" alatt találjátok. A kérdés csak az, hogy mikor mi kerül sorra.

A blog első szülinapjakor készült kis összefoglalót ITT olvashatjátok.
A 2 évesre készültet ITT.
A 3 évesre íródottat pedig ITT. Még egyszer szeretném köszönöm a látogatásokat, nem gondoltam volna, hogy ennyien fogják olvasni a véleményeimet a könyvekről. :o) Ha nem szeretnétek lemaradni a friss bejegyzésekről, akkor iratkozzatok fel a blogra (Rendszeres olvasók) vagy a Facebookon like-oljátok az oldalt! Ott is linkelem a friss bejegyzéseket. Örömmel fogadom mindenki visszajelzését akár kommentben, akár mailben, szóval bombázzatok csak. :oD

Jó olvasást és tartsatok velem továbbra is!

2017.10.05.
   Elérhetőségek:
   molyon: Niki_
   Facebook 
   Twitter
   E-mailben ezen a címen: konyvesem@gmail.com Ide írhattok, kérdezhettek, igyekszem válaszolni. :o)

   *statisztika:
   50.000 látogatás: 2011. április
   100.000 látogatás: 2011. december
   150.000 látogatás: 2012. április
   200.000 látogatás: 2012. augusztus 
   250.000 látogatás: 2012. november 
   300.000 látogatás: 2013. február 
   350.000 látogatás: 2013. június 
   400.000 látogatás: 2013. augusztus 
   450.000 látogatás: 2013. október 
   500.000 látogatás: 2013. december 
   550.000 látogatás: 2014. február